Benro Racing maakt stappen maar nog geen gewenst resultaat

3 augustus 2017

Het afgelopen weekend vond alweer het derde raceweekend plaats van het IDM Superbike 1000 Kampioenschap. Benro Racing reisde af naar het Oosten van Duitsland voor het stratencircuit van Schleizer Dreieck. Het team had progressie gemaakt met de afstelling van de fiets en ook bij Koen keerde het ‘juiste’ gevoel op de motor steeds meer terug. Helaas zorgde de fysieke gesteldheid van Koen, na het incident op Zolder, dat het gewenste resultaat niet gehaald werd.

P19, maar 1,6 seconden sneller dan vrijdag
In QP1 maakte het team een goede stap. Koen reed 1,35 seconden harder dan vrijdag en kwalificeerde zich op een voorlopige 19e plek. Deze winst werd vooral behaald uit de afstelling van de motor en op basis van de verzamelde data waar men op kon zien waar nog winst te behalen viel. In QP2 verbeterde Koen zijn tijd nogmaals met twee tienden, maar dit was niet genoeg voor een betere startpositie.

Lastige eerste race
In race 1 kende Koen een goede eerste ronde. Hij kwam terecht in een groep die streed voor plek 10 t/m 16 en dus ook voor de punten. Koen reed een gedeelte van de race op P15 en raakte daarmee ook in een goede battle. Na 9 ronden begon Koen last te krijgen van zijn hoofd, begon foutjes te maken en kon het tempo niet bijhouden. Uiteindelijk kwam hij als 18e over de finish.

DNF in race 2
Net als in race 1 kende Koen ook in race 2 een prima start en kwam opnieuw in dezelfde groep terecht. Na 5 ronden kreeg Koen te kampen met concentratieverlies. Gedurende de race kreeg hij last van zijn hoofd, had af en toe wazig zicht en besloot na 9 ronden de pits in te rijden.