‘Master Kids en Zwarte cross Husqvarna MX Rookie Team

20 juli 2017  

Damien Knuiman nam dit weekend deel aan de Master Kids in Verdun, Frankrijk. Boyd van der Voorn was actief op de Zwarte Cross. Twee prachtige evenementen.

Damien zijn klasse bestond uit 80 deelnemers. Voor de tijdtraining werden drie groepen gevormd. Damien klokte op zijn Husqvarna TC 65 een keurige derde tijd in zijn groep. Bij de start van de eerste manche nam Damien direct de leiding in handen. Er ontstond een mooi gevecht met een Amerikaanse deelnemer. Uiteindelijk moest Damien het onderspit delven en werd als tweede afgevlagd. Na de start van de tweede manche reed Damien op de derde plaats. Er werd met vier rijders op het scherpst van de snede gestreden. Wiel aan wiel, zij aan zij en met reuzensprongen. Een heus spektakel werd het publiek voorgeschoteld. Damien finishte keurig aan het achterwiel van de leider als tweede. Tijdens de derde heat was het wederom een fel gevecht om de eerste drie posities. In het gevecht om de tweede plek met de Spanjaard was Damien iets te gretig, wat hij moest bekopen met een highsider, gevolgd door een harde valpartij. Vanaf positie 22 in drie rondes terug gereden naar positie tien reed hij een super wedstrijd. Overal van de drie verreden heats mocht Damien als derde man uit zijn groep naar de finale. Op zondag stond de finale op het schema. Er werd zondagmorgen getraind, wat ook erg soepeltjes verliep, maar de finale werd helaas uit respect voor een gevallen rijder uit een andere klasse afgelast.

Boyd reed op vrijdag zijn tijdtraining. Hij klokte op zijn Husqvarna TC 125 een nette zevende tijd. Bij de start van de kwalificatie heat kwam Boyd als negende uit de eerste ronde. Hij passeerde drie deelnemers en werd als derde Nederlander als zesde afgevlagd.

Bij de start van de eerste manche ontstond in de eerste bocht een valpartij. Daardoor lag Boyd samen met drie andere deelnemers in het zand te happen. Gelukkig mankeerde hij niets en kon hij de wedstrijd vervolgen. Ondanks dat het vrij vlak was en er erg hard werd gereden vocht hij zich terug naar de dertiende plaats. Een hele prestatie.

Zijn start van de tweede manche was goed. Boyd kon op P5 aan zijn wedstrijd beginnen. Na een aantal mooie gevechten werd hij als derde Nederlander op een keurige zesde plaats afgevlagd. Zowel in het dagklassement alsook in de totaalstand van de Dutch Masters eindigt Boyd als negende.

De derde geblesseerde Rookie Jeremy Knuiman kampt nog steeds met zijn bovenbeen blessure. Het gaat iedere dag iets beter en hij hoopt medio september weer zijn come back te maken. Ondanks zijn gemiste wedstrijden de afgelopen periode is hij in de totaalstand in de Dutchmasters als zeventiende geëindigd.

Komend weekend staan er belangrijke wedstrijden op het programma voor onze Rookies.

Boyd zal in Overloon tijdens het Internationale jeugdweekend twee dagen deelnemen aan de IMBA Cup, waarvan hij na één wedstrijd in de tussenstand bovenaan staat.

Damien zal in Loket Tjsechië aan de finalewedstrijd van het Europees kampioenschap gaan deelnemen.