Gibraltar Race 2017 – DAY 8

30 juni 2017  

Vandaag het laatste dagje Italië, vanuit  L Aquila gaat de reis naar CIVITAVECCHIA, 70 km ten noorden van Rome. Voor sommige rijders beginnen de lange dagelijkse routes hun tol te eisen, zij kozen er voor om vandaag niet off road te rijden, maar de snelste weg via het asfalt te nemen. Gelukkig hebben onze drie die- hards, Ben Bob en Jan, keurig het door de organisatie uitgezette parcours gevolgd!!

Het serviceteam kon vandaag rustig op pad gaan, er waren slechts 220 km af te leggen, en dus was er ook nog ff tijd voor een lunch op het strand! Aangezien het nog wel even kan aanlopen voor de rijders binnenkomen is “social media” een perfect middel om nog even te relaxen als het schema dat toelaat.

Bij aankomst in de haven moest er natuurlijk nog wel een klein bivouac worden neergezet, tenslotte moet er nog wel enig onderhoud worden gepleegd alvorens de motoren aan boord van de ferry gaan. Dit betekent ook dat de servicemannen nog wel even druk zijn. Nadat de motoren van onderhoud zijn voorzien, wordt alles – dus ook de motoren – weer in de bus geladen voordat ze de ferry op kunnen rijden!

Morgen komen de deelnemers in Spanje aan en rijden vanaf de ferry naar Vallromanes. Deze plaats ligt in de regio Catalonië op nog geen 20 km van Barcelona! Daar voegen zich nog 5 motorrijders toe aan het MEMO TOURS team!