Lastige thuiswedstrijd voor RW Racing GP

26 juni 2017  

In de thuiswedstrijd van RW Racing GP op het TT-circuit in Assen verbeet Axel Pons zondag de pijn na zijn nare crash in de kwalificatie.

De 87ste editie van de Dutch TT werd opnieuw gekenmerkt door typisch weer met voortdurend wisselende omstandigheden. De korte maar hevige regenbui maakte dat de warmup voor de Moto2 nat was, maar de rest van de dag bleef droog op wat spettertjes na.
Los van het weer was de hoop op een goed resultaat in de race voor RW Racing GP op zaterdagmiddag al verdampt door de zware crash van Axel Pons op het eind van de kwalificatie. Hoewel hij zondag redelijk hersteld was, was hij verre van fit genoeg om zijn tiende plaats op de startgrid te verzilveren. Een vroege fout, gevolgd door een botsing met een andere rijder, verknoeide de wedstrijd van Pons voor zijn teams thuispubliek.

RW Racing GP heeft weinig rust, aangezien de volgende wedstrijd al volgend weekend op het programma staat, op de legendarische Sachsenring. Dat is de laatste race voor een welverdiende vakantie.

#49 Axel PONS, 22nd (Championship position 19th, 13 points):
“Na de crash van gisteren deed alles nog pijn. Maar dat was niet het grootste probleem van vandaag. Het begon ermee dat ik in de eerste bocht een fout maakte, waardoor ik aan de buitenkant terecht kwam. Ik heb meteen geprobeerd om plaatsen goed te maken, in een poging niet de aansluiting te verliezen. Daarbij kwam ik in aanraking met Sandro Cortese. We kwamen samen in de grindbak terecht. Helaas viel hij, wat me erg spijt, terwijl ik wel verder kon. Praktisch gezien was het ook voor mij het einde van de race, want ik was het ritme volledig kwijt. Uiteindelijk is een 22ste plaats natuurlijk een teleurstelling, want we hadden echt de snelheid in zowel droge als natte omstandigheden. Om Assen dan te verlaten met lege handen, geeft geen voldoening. Aan de andere kant geeft het wel veel vertrouwen dat we weten dat de snelheid er is en dat we goed werk hebben geleverd met het team. Dat nemen we zeker mee naar de volgende wedstrijd, die al over een paar dagen is.’’

Jarno JANSSEN (Team manager RW Racing GP):
“Het is spijtig dat het weekend zo is afgelopen. We zaten er zo goed bij met P5 op vrijdag en de tiende plaats in de kwalificatie op zaterdag. Helaas had Axel een zware crash waardoor het lang onzeker was of hij wel kon starten. Hij was redelijk hersteld en we hadden een goede warmup, met een goede snelheid. Net voor de race echter ontdekten we een probleempje aan de motor. Dat konden we op de grid nog snel oplossen, maar bij de start maakte Axel een fout in de eerste bocht. Daardoor verloren we de aansluiting bij de eerste 15. Axel kon nog wel wat rijders inhalen, maar kwam vervolgens in aanraking met Cortese, waarvoor we onze excuses aanbieden. Dat kostte nog eens een seconde of tien, waardoor de wedstrijd eigenlijk wel klaar was voor ons. Het is vooral jammer omdat we het hele weekend met de top van de Moto2 meekonden. We hadden hier in Assen voor onze thuiswedstrijd heel veel gasten en een goed resultaat was leuk geweest. Aan de andere kant is het mooi dat Axel goed is hersteld van de eerdere problemen die er waren en dat de gevolgen van de crash van zaterdag meevallen. Op naar de Sachsenring dus.”\

Moto2™ TT Assen – Race Classification after 24 Laps:
1 Franco MORBEDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 39´39.120
2 Thomas LÜTHI / SWI / CarXpert Interwetten/ KALEX / +0.158
3 Takaaki NAKAGAMI / JPN / IDEMITSU Honda Team Asia / KALEX / +0.630
22 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / +48.509

Moto2™ World-Standings:
1 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 148
2 Thomas LÜTHI / SWI / Garage Plus Interwetten / KALEX / 136
3 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 113
20 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / 13

Photo credit: © [2017] RW Racing GP

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com