Internationale podiums voor Husqvarna MX Rookies

22 juni 2017  

Damien Knuiman nam zondag 18 juni deel aan de laatste kwalificatie wedstrijd voor het EK in Schwedt in Duitsland. Boyd van der Voorn reed op zijn Husqvarna TC 125 in Grenaa in Denemarken zijn eerste IMBA wedstrijd. Damien scoorde een prachtige derde plaats en Boyd liet door zijn overwinning het Wilhelmus klinken.

Damien klokte op zijn Husqvarna TC 65 een goede vierde tijd in de tijdtraining. In de kwalificatieheat reed hij zuiver en behaalde ook de vierde plaats. Na de start van de eerste manche kwam Damien op P4 door. In het gevecht om de derde plaats maakte hij een slippertje en viel terug naar de zevende plaats. In de resterende rondes kon Damien nog twee plaatsen goedmaken en werd hij als vijfde afgevlagd. In de tweede manche reed Damien erg sterk en finishte hij keurig als derde. In de daguitslag werd hij mooi derde.

In de eindstand van de vijf voorrondes van de kwalificatie is Damien als vierde geëindigd.

Dit betekent rechtstreekse kwalificatie voor de EK finale die op 22 en 23 juli in Loket in Tsjechië zal worden verreden.

Daarnaast is Damien afgelopen dinsdag uitgenodigd door de KNMV om Nederland te vertegenwoordigen op het WK Junior Motorcross 65cc klasse op 29 en 30 juli te Taru in Letland.

Boyd liet in de tijdtraining direct zien dat hij de te kloppen man was. Hij klokte de snelste trainingstijd. In de eerste manche kwam hij als derde uit de eerste bocht. De eerste ronde reed hij beheerst om zich daarna snel naar de kop te werken. Hij bouwde een mooie voorsprong op en sloot de manche winnend af. Zijn start van de tweede manche was ook weer goed en kwam hij ook nu weer als derde uit de eerste bocht. Wederom reed hij uiterst geconcentreerd en kwam in de tweede ronde aan de leiding om deze plaats niet meer af te geven en deze manche winnend af te sluiten. In de derde manche pakte Boyd de holeshot en reed direct weg bij zijn collega’s. Met drie manche overwinningen een prachtig resultaat!

Zaterdag 24 juni a.s. rijden Damien en Boyd de MON wedstrijd te Geldermalsen. Boyd blijft daar om vervolgens op zondag met de MX2 Nationalen, de competitie aan te gaan. Damien rijdt aanstaande zondag op de mooie zandbaan in Winterswijk zijn ONK wedstrijd.

De derde MX Rookie Jeremy Knuiman is inmiddels helaas voor de tweede keer geopereerd aan zijn bovenbeen en werkt momenteel keihard aan zijn herstel.