Raivo Dankers tweede in de Dutch Masters of Motocross in Oss

27 maart 2017  

Tijdens de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oss is Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team als tweede geëindigd in de 125cc klasse. De rijder uit Heesch werd in beide manches tweede en maakte hiermee een goed begin in het kampioenschap.

Circuit de Witte Ruyshuivel was de gastheer van de openingsronde voor de Dutch Masters 2017. Een prachtig circuit dat slechts enkele keren per jaar geopend is en waar veel rijders graag komen. Voor Raivo Dankers is Oss zijn thuis wedstrijd waardoor hij extra gebrand was op een goed resultaat.

In de tijdtraining zat Raivo er meteen goed bij en na het zetten van een aantal zeer snelle ronden bleek dit goed voor een tweede tijd achter de Deen Mikkel Haarup.

In de eerste manche kwam Raivo niet heel goed weg bij de start en dook buiten de top tien de eerste bocht in. Het tempo van Dankers was en hoog en hij wist zich dan ook al snel op te werken naar een plaats binnen de top vijf. Dit was niet genoeg en hij bleef tot aan het einde van de manche aanzetten, wat hem een sterke tweede plaats opleverde.

In de tweede manche pakte Dankers een betere start en reed meteen in de top vijf. In de beginfase reed hij op een derde plaats en maakte jacht op Kevin Horgmo. In de vierde ronde vond Raivo het tijd om de aanval in te zetten en schoof door naar de tweede plaats. Ondanks de hete adem van Horgmo in zijn nek wist hij zijn positie te behouden en kwam als tweede over de finish.

Raivo Dankers: “Vooral in de tweede manche moest ik heel diep gaan. Mijn start was een stuk beter dan in de eerste manche en na een paar ronden kon ik de tweede plaats overnemen. De laatste paar ronden werd ik nog bijna ingehaald maar ik kon hem gelukkig achter me houden. Opnieuw tweede en tweede in de daguitslag, ik heb niks te klagen over de eerste wedstrijd.”

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Raivo ook in het dagklassement op een tweede plaats. Hiermee is zijn thuiswedstrijd geslaagd en kan hij zich nu gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd op 9 april in Harfsen.

Over twee weken is de volgende Dutch Masters op het circuit van de HAMAC in het Gelderse Harfsen.

Daguitslag Dutch Masters 125cc in Oss:

1 Mikkel Haarup 50 Pnt

2 Raivo Dankers 44 Pnt

3 Rasmus Hakansson 36 Pnt

4 Rick Elzinga 34 Pnt

5 Christopher Mills 33 Pnt

Raivo Dankers 2