Eurol VEKA MAN Rally Team maakt zich klaar voor Le Dakar 2017

25 november 2016  

De 39e editie van de zwaarste woestijnrally ter wereld zal voor het eerst Paraguay aandoen. De rally gaat op zondag 2 januari 2017 van start in hoofdstad Asuncion, maar na één dag zullen de deelnemers alweer de grens met Argentinië oversteken. Vanuit Argentinië gaat de rally naar Bolivia, waar in totaal vier etappes verreden zullen worden. In het Boliviaanse La Paz zullen de deelnemers kunnen genieten van een welverdiende rustdag.

Na het uitstapje naar Bolivia zal de rally teruggaan naar Argentinië, het land dat al sinds 2008 deel uitmaakt van het Dakar-parcours en volgend jaar in totaal 7 etappes zal organiseren. De rally finisht op 14 januari in hoofdstad Buenos Aires.

In totaal zal de Dakar Rally van 2017 uit 12 etappes bestaan (1 door Paraguay, 4 door Bolivia en 7 door Argentinië). De deelnemers krijgen één marathonetappe voor hun kiezen. Drie etappes zullen een special van meer dan 450 kilometer bevatten, waarvan eentje zelfs ruim 700 kilometer lang is. Zes etappes zullen op hoogte worden verreden.

Dakar-organisator ASO belooft een rally met een grote diversiteit aan terrein. De weersomstandigheden zullen volgens de ASO ‘extreem’ zijn.

3

Geef een reactie