Succesvol einde van het seizoen voor Pim Garvelink

25 oktober 2016  

Afgelopen zondag werd op het Duivelsbergcircuit vlakbij Maasmechelen (B) een Opendeur-cross verreden. Ruim 200 deelnemers, waaronder de deelnemers in de Formula Sprintkar-klasse, togen naar het roemruchte circuit voor de laatste ontmoeting van dit seizoen. Ook Pim en Dirk Garvelink kwamen in België aan de start en met name voor Pim werd het een geweldige dag.

Ondanks zeer mistige omstandigheden werd er zondag ’s morgens gestart op het Duivelsbergciruit en de eerste heat verliep niet geweldig voor Pim. Hij kwam slecht weg bij de start, wist gedurende de heat toch nog drie andere deelnemers in te halen en wist uiteindelijk de zesde tijd in de heat te rijden. De daaropvolgende heat verliep een stuk beter voor de kersverse RST-kampioen. Hij kwam na de start, vlak achter teamgenoot Dirk-Jan Gevers, als tweede door de eerste bocht.  Na een ronde lang bij Dirk-Jan op de bumper te hebben gezeten wist hij die, in de bocht voor de finish, in te halen en zodoende de eerste plek in de tweede heat te pakken.

Ook de daaropvolgende heat wist Pim een sterke tijd op de klokken te rijden waardoor hij in de laatste heat, op een gedeelde eerste plaats, van start mocht gaan. Pim kwam lastig weg maar klom gedurende de heat toch nog op naar de tweede plaats. Lang leek hij op weg naar een mogelijke overwinning bij de Sprintcars totdat hij drie bochten voor de finish, door problemen met zijn remmen, spinde. Hij viel terug naar de derde plaats in de heat wat tevens zijn eindklassering was.

“Het was echt een geweldige dag. Ondanks de listige omstandigheden en de sterke tegenstanders heb ik toch weer veel progressie geboekt ten opzichte van de vorige wedstrijd. De overwinning had er zelfs nog in gezeten totdat de remmen wat problemen gaven. Natuurlijk baal ik daar wel een beetje van maar na zo’n mooi seizoen in de RST Junior Cup het jaar op deze manier af te kunnen sluiten is gewoon geweldig, Het was een mooi seizoen waarin ik veel wedstrijden heb kunnen rijden. Dit was allemaal niet mogelijk geweest zonder de onuitputtelijke steun van mijn ouders, grootouders, het serviceteam en al mijn sponsoren,” sluit Pim Garvelink af.

ff752e34-5f98-4c1d-b061-09d3df0476ec

Geef een reactie