Loi zevende na indrukwekkende inhaalrace in Japan

16 oktober 2016  

Nadat hij er bijna uit lag bij de chaotische start van de Moto3-race van de Japanse GP, wist Livio Loi zich geweldig te herstellen. De zachte achterband hielp RW Racing GP’s Belg in zijn inhaalrace vanaf de twintigste plaats naar de achtste. Na de diskwalificatie van Hiroki Ono (te licht) schoof Loi door naar de zevende plaats in de uitslag.

29724856974_3ea3dbe8ba_o

Loi leverde een uitstekende prestatie door als achtste te eindigen nadat hij de Honda bijna volledig stil moest zetten toen een drietal rijders pal voor zijn neus crashte in de eerste bocht. Het incident kostte hem vijf plaatsen ten opzichte van waar hij was begonnen aan de Moto3-race op de Motegi Twin Ring.

30269008331_ceef8cb7cc_o

Loi had een ronde nodig om weer goed in het ritme te komen en het vertrouwen terug te krijgen maar toen dat er weer was, begon hij aan een indrukwekkende inhaalrace. Er was al een kopgroep van zes man weg tegen de tijd dat hij op de tiende plaats was aangekomen – en doorstootte naar P9 – terwijl Loi dezelfde rondetijden reed als de koplopers.

Aan de leiding van de achtervolgende groep was het moeilijker om in te lopen, aangezien de rijders vóór hem konden profiteren van elkaars slipstream en Loi die op ongeveer een seconde achterstand niet had.

Vanaf dat moment kwam het aan op het verdedigen van de leiding van het groepje, met Joan Mir, Fabio Quartararo en Niccolo Antonelli op zijn hielen. Ook daar leverde Loi goed werk door weg te komen van zijn achtervolgers en de negende plaats zeker te stellen.

In de slotfase van de wedstrijd viel de kopgroep in kleinere groepjes uiteen, waardoor Loi weer iets dichterbij kon komen. In de laatste ronde, nadat in de tweede groep Andrea Migno crashte, vond Loi de aansluiting en kon hij zelfs nog het gevecht aan voor de zevende plaats, maar Pecco Bagnaia wist net 0,010 buiten bereik te blijven.

Na afloop van de race meldde de wedstrijdleiding dat Hiroki Ono (derde) niet voldeed aan de minimum gewichtseisen en om die reden werd de Japanner gediskwalificeerd. Livio Loi schoof daardoor op naar de zevende plaats in de uitslag.

30269010521_e0dbdaedb4_o

Livio Loi – 7 (+7,749)

“De start was zeker niet slecht, maar ik moest vol in de ankers om een crash te voorkomen. In die fase vijf plaatsen verliezen was zowat het slechtste wat kon gebeuren. Ik was één van de vijf die hadden gekozen voor een zachte achterband en juist in de beginfase had ik het verschil kunnen maken met die band. Het hielp me nochtans wel om er weer bij te komen, maar die vijf extra plaatsen moeten goedmaken, kostte kostbare tijd. Het heeft geen zin om te denken in termen als ‘wat als’, maar het wringt wel een beetje. Wat als ik wel een goede start had kunnen maken en bij de koplopers had kunnen blijven? Ik had dezelfde snelheid…. Er had wellicht meer in gezeten. Hoe dan ook, het was een goede race en ik voelde me de hele wedstrijd sterk. Ik denk dat we tevreden moeten zijn met het uiteindelijke resultaat en zeker met het weekend als geheel. Het is een goed begin van de flyaways, dus we kijken uit naar Australië volgend weekend

29724854804_006c5f946f_o

Geef een reactie