Freddy Loix , Johan Gitsels en ŠKODA passen voor Omloop

31 augustus 2016  

Met de Omloop van Vlaanderen, de 7e van in totaal 9 wedstrijden van het BK rally, start dit weekend deel twee van het BK rally 2016. Een kampioenschap dat voor wat betreft de algemene titel in zijn definitieve plooi licht. Freddy Loix en corijder Johan Gitsels domineerden met hun ŠKODA Fabia R5 tot dusver het seizoen, wonnen alle 6 de rally’s waaraan ze deelnamen wat Freddy Loix een vierde titel op rij opleverde.

22507Tom Buyse Ieper - A

“Twee van de drie vooropgestelde doelen zijn bereikt” aldus Vincent Struye, marketing manager van ŠKODA België. “Freddy en Johan wonnen de titel en waren ook in Ieper de beste. Alleen het constructeurskampioenschap is nog niet binnen maar ook daar staan we er goed voor. Met nog drie rally’s te rijden hebben we 49 punten voorsprong op onze eerste achtervolger. Bij aanvang van het seizoen hadden we budget om 6 rally’s te rijden. Freddy en Johan hebben die 6 wedstrijden ook allemaal gewonnen en dus hebben we de koppen bij elkaar gestoken om de rest van het seizoen te bepalen. Met pijn in het hart passen we voor de Omloop van Vlaanderen maar in de East Belgian Rally zijn we er wel opnieuw bij. Het wordt voor ons de laatste rally van het seizoen. Het doel laat zich raden, voluit strijden voor de overwinning om in stijl het seizoen af te sluiten.”

22507Tom Buyse Ieper - B

Geef een reactie