De geschieden herhaalt zich voor het NRT Rallyteam

31 augustus 2016  

Afgelopen weekend namen Karel en Martin Nortier deel aan de Short Rally van Kasterlee (Be). Vorig jaar heeft het duo de Opel Astra op de 5e klassementsproef aan de kant moeten zetten met problemen met de versnellingsbak. Dit jaar waren de Barnevelders dan ook gebrand op revanche. Helaas verliep dat niet geheel volgens plan…

Karel begon sterk aan het evenement. Ondanks de (te) hoge temperatuur hield hij het hoofd koel en maakte hij geen fouten. Dit terwijl meerdere concurrenten zich wel lieten verrassen. De tijden waren goed en in vergelijking tot vorig jaar lag de snelheid een stuk hoger. De terreinkennis door de eerdere deelname werkte duidelijk in het voordeel van de Barnevelders.

In de 2e boucle kreeg het team enkele tegenslagen te verwerken. Zo reed Karel een lekke band op de 3e proef. Naar de finish rijden bleek geen optie en er moest op de proef gewisseld worden. Dit zorgde voor enkele minuten tijdverlies. Een goede klassering ging hiermee verloren. Maar gemotiveerd vervolgden Karel en Martin hun wedstrijd. De pech bleef helaas niet lang uit.

Op de 4e proef zorgde een betonnen rand in één van de zeer slechte onverharde stroken voor een kromme rechter draagarm. Hierdoor moest het tempo noodgedwongen verlaagd worden, maar gelukkig kon het serviceterrein bereikt worden.

Na een zenuwslopend half uur van hard werken kregen monteurs Stefan Boer en Stephan Rumph de Opel Astra tijdig gerepareerd en kon de rally zonder straftijd vervolgd worden met een nieuwe draagarm. Dit was echter maar van korte duur… Na 900 meter gereden te hebben op de volgende proef schakelde Karel van de 2e naar de 3e versnelling, maar op dat moment begaf de versnellingsbak het. Ook dit jaar vond het team zijn Waterloo op de 5e proef.

Karel: “Het zat ons niet mee dit weekend. Echter kijk ik toch positief terug op onze deelname. De proeven die we zonder problemen gereden hebben, gingen erg goed. We hebben wel wat werk aan de auto, maar deze wedstrijd was vooral bedoeld als test.“

IMAG0601

Geef een reactie