Eddy Ghijsens wacht druk najaar

30 augustus 2016  

Lonenaar Eddy Ghijsens neemt aanstaande zaterdag, samen met co Veerle Bovy, deel aan de rally Omloop van Vlaanderen, de voorlaatste wedstrijd van het criterium kampioenschap 2016. Het is de eerste wedstrijd van wat een druk najaar belooft te worden. Eind november rijdt Eddy Ghijsens zijn eerste buitenlandse rally aan de Côte d’Azur, de Rallye du Var.

Eddy Ghijsens is een autosportliefhebber pur sang. De Loonse garagist volgt al sinds jaar en dag het reilen en zeilen van rallyrijder Freddy Loix en pikt af en toe een rally in het buitenland mee. Enkele weken geleden reisde hij samen met een groep vrienden naar Finland om daar de rally van Finland, vroeger ook gekend als de legendarische rally van de 1000 meren, te beleven.

Na de vakantie is het opnieuw tijd voor actie. “Onze laatste rally dateert al van half mei” zegt Eddy Ghijsens. “In de Sezoensrally eindigden we op een mooie 6e plaats en wonnen we onze klasse. In de tussenstand van het criterium kampioenschap sta ik op een 5e plaats op een zucht van de 4e plaats. Met nog twee wedstrijden te rijden zit er met wat meeval zelfs nog meer in. Rally rijden was en is nog altijd een pure hobby en het gaat telkens beter en beter. In het begin grapten we dat we met nog eens met onze ‘mazoutkachel’ een wedstrijdje zouden meepikken maar intussen kunnen we terugblikken op een mooi parcours. Van de 20 gereden wedstrijden haalden we 19 keer de finish. Onze VW Golf diesel is een toonbeeld van betrouwbaarheid en dat is de vorige eigenaar van de wagen, een Oostenrijker, niet ontgaan. Hij volgt onze resultaten op de voet en liet zich een tijdje geleden ontvallen dat wanneer we onze wagen ooit zouden verkopen hij meteen een bod zou uitbrengen.”

225022016-08-25 18.00.37

Nieuwe remmen

Voor de rally Omloop van Vlaanderen pakt Eddy Ghijsens uit met nieuwe remmen. “Onze VW Golf TDi heeft een evolutie ondergaan. Volgend weekend rijden we met nieuwe remmen en dat is een wereld van verschil. Afgelopen zaterdag heeft Freddy Loix de wagen getest en hij was onder de indruk. Deze week organiseren we nog een test want het is toch een hele aanpassing. De Omloop van Vlaanderen is een eerste wedstrijd in een rij van vier. Eind deze maand starten we in de East Belgian Rally met als thuisbasis Sankt Vith. Half november rijden we de Rally van Zuid-Limburg en eind november reizen we met het team naar de Côte d’Azur waar we onze eerste buitenlandse wedstrijd gaan rijden. De Rallye du Var wordt gereden op het testparcours van Freddy Loix. Ik kijk er naar uit om op die wegen te racen.”

Wie team DANO-racing wil steunen blokkeert best nu al zaterdag 22 oktober in zijn agenda. Die dag organiseert het team hun jaarlijkse pasta avond

225022016-08-25 18.00.00

Geef een reactie