Silk Way Rally 2016: Richting Moskou

29 juni 2016  

Met de start van de 2016 Silk Way Rally nog slechts 10 dagen weg, zijn teams uit meer dan 30 verschillende landen zich aan het klaarmaken voor de reis naar Moskou waar vanaf het Rode Plein in grootse stijl zal worden gestart.

De reis Terwijl de Russische deelnemers een relatief korte reis hoeven te maken voor de administratieve en technische keuring op 7 en 8 juli, zijn de deelnemers uit Europa, Noord- en Zuid Amerika en het Midden-Oosten een stuk langer onderweg.

De karavaan vertrekt op 2 juli vanaf Travemὕnde in Noord-Duitsland. Alle rally-en support voertuigen zullen per veerboot in 2 dagen de Baltische Zee oversteken naar Helsinki, Finland. Vandaar uit resteren er nog 1.125 kilometer alvorens de karavaan op 5 juli in Moskou arriveert.

De Chinese teams vertrekken in konvooi vanaf de Khorgos grensovergang en zullen via Kazachstan en Rusland in min of meer omgekeerde richting de route van de rally volgen. Dakarveteraan Teruhito Sagawara en de andere Japanse deelnemers maken de oversteek naar Rusland bij Wladivostok voor de 6.000 km lange rit naar Moskou.

De laatste controle Alle deelnemers verzamelen zich bij het Luzhniki Stadion, waar voor 2018 de finale van het wereldkampioenschap voetbal gepland staat. Daar zullen alle deelnemers nauwgezet gecontroleerd worden op alle benodigde papieren en de voertuigen gecontroleerd worden op alle benodigde veiligheidsvoorzieningen.

Show Voordat de rally echt van start gaat, vindt in Moskou een grote show plaats met een vlaggenparade, toespraken en diverse optredens . Het publiek krijgt de mogelijkheid om op de foto te gaan met rally-raid sterren zoals Sebastien Loeb, Stephane Peterhansel, Airat Mardeev en Edouard Nikolaev. De dag eindigt met de introductie van alle teams wanneer ze het startpodium afrollen voor de tombe van Lenin en de Saint Basil kerk.

Programma Moskou

07/07 Administratieve en technische keuring 07.30 – 11.00 Luzhniki Olympic Complex, Moscow

08/07 Administratieve en technische keuring 07.30 – 12.30 Luzhniki Olympische complex

Persbriefing 12.00 Luzhniki Olympische complex

Persconferentie 02.30 pm Luzhniki Olympische Complex

Rijdersbriefing 16.00 uur – 16.45 uur

Rode Plein warming up ceremonie 15.00 uur – 18.00 uur Rode Plein, Moskou

Start Podium Ceremonie 18.00 uur – 20.30 uur Rode Plein, Moskou

2ff67d5e-08ba-44da-8151-0657cbfd05da

 

Geef een reactie