Max Engelen scoort met pijnlijke rug acht punten in het EK MX2 in Mantova

29 juni 2016  

Europees Kampioenschap MX2 in het Italiaanse Mantova tot op het tandvlees moeten gaan. Max had nog heel veel last van zijn rug maar ging toch de strijd met de concurrentie aan om punten te scoren. In de eerste manche kwam hij in de laatste ronde strijdend voor de veertiende plaats hard ten val omdat hij achter een bult een gevallen rijder niet kon ontwijken. Dit zorgde ervoor dat hij buiten de punten finishte en genoegen moest nemen met een vijfentwintigste plaats. In de tweede manche reed hij gezien zijn pijn in zijn rug een hele sterke wedstrijd en kreeg loon naar werken door op een dertiende plaats over de finish te komen.

De blessure die Max vorig weekend tijdens het EK in Engeland op had gelopen, speelde hem de hele week veel parten. In goed overleg met zijn personal trainer en fysio werd er op woensdag na de laatste testen toch besloten om af te reizen naar Mantova. De verwachting was dat de pijn de dagen erna wel af zou nemen maar dit was helaas dit niet het geval waardoor hij op zaterdagochtend met veel pijn op de motor stapte. Ondanks de pijn wist hij er in de tijdtraining toch twee redelijk goede rondetijden uit te persen en wist zich met een negende tijd in zijn groep rechtstreeks te kwalificeren. Dit was ruim voldoende voor kwalificatie voor de wedstrijd maar niet voor een goede startplaats in de beide manches.

Max had weinig last van de hoge temperaturen van rond de vijfendertig graden maar wist op voorhand al dat het vanwege zijn rug en de onvermijdelijke harde armen een zware eerste manche zou gaan worden. Hij pakte een goede start maar omdat hij geen risico’s wilde nemen, drukte hij niet door en kwam op een veertiende plaats door de eerste bocht. De hele wedstrijd wist hij het tempo redelijk hoog te houden en vocht verschillende mooie duels uit met de rijders rond om hem heen. Op een vijftiende plaats begon hij aan de laatste ronde en ging in de aanval op de veertiende man. Helaas ging het flink mis want Max kon door een onoplettende vlaggenist een gevallen rijder achter een bult niet meer ontwijken en kwam hard ten val. Door de valpartij had hij nog meer last van zijn rug gekregen en kon daardoor bijna niet meer overeind komen. Toch stapte hij terug op de motor en finishte op een vijfentwintigste plaats.

Nadat Max op zaterdagavond nog was behandeld aan zijn rug, was het afwachten hoe het op zondagochtend zou gaan. Vanwege de pijn had hij nauwelijks kunnen slapen en kon voor de tweede manche bijna niet lopen. Hoewel er bijna besloten was om niet te rijden, gaf hij zelf aan dat hij het toch wilde proberen. Hij pakte een hele goede start maar net als in de eerste manche vermeed hij ieder contact en kwam op een zestiende plaats door de tweede bocht. Max werkte een nette wedstrijd af en reed constante rondetijden. Dit zorgde ervoor dat hij verschillende duels wist te winnen en in de laatste ronde de aansluiting kreeg met een groepje tot aan de negende man. Max besloot echter om geen risico’s te nemen en te kiezen voor een dertiende plaats.

In het dagklassement eindigde Max op een negentiende plaats en in de tussenstand om het Europees Kampioenschap bezet hij nu de 23ste plaats. Het was een zwaar en pijnlijk weekend voor Max in Mantova. De verwachting is wel dat hij deze week verder kan herstellen zodat hij aanstaande zondag kan starten in de vierde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum.

Daguitslag EK MX2 in Mantova:

1 Bas Vaessen 45 Pnt

2 Thomas Kjer Olsen 44 Pnt

3 Anton Gole 33 Pnt

4 Alberto Forato 33 Pnt

5 Jorge Prado 27 Pnt

19 Max Engelen 8 Pnt

max_mantova

Geef een reactie